Concert familiar · La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó

 

El Comú d'Ordino i la Fundació Crèdit Andorrà presenten La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó, el concert familiar a càrrec de la Companyia Xuriach, que te lloc en el marc d'ORDINO CLÀSSIC.

 

El concert és una proposta destinada a les famílies i els nens d'entre 3 i 6 anys que ens mostra la dansa històrica i tradicional d'una forma didàctica. La Xacona i el Rigodó ara fan el ball rodó és un conte ballat amb narrador i música en directe on el públic aprendrà algunes danses populars antigues catalanes i coneixerà els instruments originals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es tracta d'un espectacle que mostra amb veu pròpia les històries implícites en les danses populars, el seu origen i el simbolisme que s'amaga dins el galanteig i el significat dels gestos dels ballarins. També presenta de manera propera, atractiva i divertida els diversos instruments que intervenen en l'espectacle, els quals, gràcies a la seva varietat tímbrica, contribueixen a crear una atmosfera sonora diferent. La durada abreujada de les danses i el diàleg entre els intèrprets que esdevenen personatges va dibuixant un intrigant fil argumental que permet mantenir els més petits atrapats en l'acció. Així mateix, l'alternança de danses de parella, danses en grup, canvis de vestuari o desplaçaments de músics i ballarins, condueixen la mirada de petits i grans per tots els racons de l'escenari.

 

 

La cita tindrà lloc el proper diumenge 24 de febrer, a les 12 h, a l'Auditori Nacional d'Andorra. Les entrades es poden adquirir a través de la web www.ordinoclassic.ad i el preu és de 12 €, per als adults, i 5 €, per als infants d'entre els 3 i els 12 anys, en la venda anticipada i el dia del concert. L'espectacle és gratuït per als menors de 3 anys si no usen seient.

 

 

 

 

 

 

Comentarios

Entradas populares de este blog

eMuseu: El relat dels viatgers i Canya als museus

La Massana Fogons, del 1 al 31 de Octubre 2023

Agenda del 14 al 21 de desembre 2020